Beste vrienden van het Tank Museum,

Dit jaar organiseren wij terug een 5-daagse reis die doorgaat van woensdag 21/09 tot/met zondag 25/09 2022 waarvoor we u hartelijk uitnodigen. Het oorspronkelijke idee om er nog een dag aan toe te voegen om het Heeresgeschichtliches Museum (HGM) met een pantserafdeling te Wenen te bezoeken hebben we niet weerhouden wegens de oplopende kostprijs in deze tijden van reeds hoge inflatie.

Het voorgestelde programma ziet er als volgt uit :

• Woensdag 21/09: vertrek om 08.00u vanop het kleine pleintje tussen het rondpunt aan metrostatio MERODE en het Jubelpark. Dit ligt ideaal daar er geen parking meer mogelijk is op het plein voor het KLM/Autoworld en het Gewest Brussel betaald parkeren heeft ingevoerd in alle omliggende straten. Aangezien de reis via de E40 en de E314 richting Duitsland gaat, bestaat de mogelijkheid om bepaalde opstapplaatsen langs deze route als tussenstops in te lassen. De reis gaat verder via Aken, Kerpen en Koblenz naar Sinsheim waar we het Technik Museum Onderweg wordt er gestopt waar de mogelijkheid bestaat om het middagmaal op eigen kosten te nuttigen. Nadien rijden we verder naar Heilbronn waar we in het Best Western hotel overnachten en het avondmaal nemen.
  • Donderdag 22/09 : na het ontbijt rijden we verder richting München waar we in de namiddag de Flugwerft Oberschleißheim van het Deutsches Museum bezoeken. Hier wordt aan de hand van historische vliegtuigen de geschiedenis van de Duitse luchtvaart uitgebeeld. Op weg naar daar wordt er gestopt om op eigen kosten het middagmaal te nemen. Nadien rijden we terug noordwaarts om het avondmaal te nemen in hotel Adler te Augsburg, waar we 2 nachten zullen overnachten.
  • Vrijdag 23/09 : na het ontbijt rijden we terug naar München waar we het Verkehrszentrum van het Deutsches Museum bezoeken. In de namiddag kunnen diegenen die het wensen naar de Oktoberfeesten op de nabijgelegen Theresienwiese gaan of het stadscentrum bezoeken. Dat is ook de reden waarom we in Augsburg overnachten : tijdens de Oktoberfeesten van 17/09 tot/met 03/10 zijn de prijzen van de hotels VERDRIEDUBBELD ! Nadien terugkeer naar ons hotel in Augsburg met avondmaal. ER IS EEN BEZOEK AANGEVRAAGD AAN DE FIRMA KRAUS-MAFFEI WEGMANN NIET VER VAN DE FLUGWERFT OBERSCHLEIßHEIM EN INDIEN WE HIERVOOR TOELATING KRIJGEN, GAAT DIT BEZOEK DOOR OP DONDERNAMIDDAG OF VRIJDAGVOORMIDDAG. Het oorspronkelijke programma wordt dan in functie daarvan aangepast.
  • Zaterdag 24/09 : na het ontbijt rijden we naar Nürnberg waar we het Merks Auto Museum Onderweg wordt de mogelijkheid geboden om op eigen kosten het middagmaal te nemen. Nadien gaan we nog kort het Zeppelinfeld bezoeken waar Hitler zijn vooroorlogse massa bijeenkomsten hield. Indien er nog tijd overblijft, kunnen we het Museum Industriekultur bezoeken. Nadien rijden we verder naar ons hotel in Erlangen voor het avondmaal en overnachting.
  • Zondag 25/09 : na het ontbijt terugkeer naar Brussel waar we, rekening houdend met de wettelijk voorziene rustpauzes en een middgmaal voor eigen rekening, hopen aan te komen omstreeks 20.00u.
  • De prijs is vastgelegd op € 480/persoon in een dubbelkamer en € 560 voor een éénspersoonskamer, te betalen op bankrekeningnummer BE11 9795 4337 8948 op naam van Yvo Vandenbempt vòòr 23 augustus 2022. De betaling geldt als inschrijving.
  • De door u betaalde som bevat alles wat hierboven beschreven is, behalve eventuele middagmalen op dag 1,2,3,4 & 5 en alle consumpties die voor eigen rekening zijn.
  • Aangezien we met de bus naar het buitenland gaan, vergeet dus zeker niet uw identiteitskaart mee te nemen, daar sommige hotels de identiteit willen controleren ! Mogelijkheid om langs de reisweg op te stappen. Gelieve dit te melden op mijn e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of GSM : +32 474 115 693
  • Het is aangeraden om een FFP2 gezichtsmasker mee te nemen, daar sommige musea dit nog steeds vereisen volgens hun website.

Yvo Vandenbempt

Voorzitter vzw Tank Museum